Pilates lajina

Pilates on monipuolinen liikuntamuoto. Sen avulla voidaan kehittää voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta, kehonhallintaa sekä kehotietoisuutta ja koordinaatiokykyä. Pilates parantaa ryhtiä: kun kehon niveliä ja lihaksia opitaan käyttämään tasapuolisesti, liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon lihakset yhdessä ryhtiä tukevien lihasten kanssa vahvistuvat.

Omassa ohjauksessani keskityn liikesarjoihin, jotka kehittävät kehonhallintaa, parantavat nivelten liikkuvuutta ja lisäävät kehon hyvinvointia.
Hyvän käsityksen pilateksesta saat katsomalla tämän Suomen Pilates Yhdistyksen teettämän videon

torstai 11. elokuuta 2016

Sivupotkuja sulassa sovussa





Kauklahden KuntoSarin sali ammottaa tässä tyhjyyttään, mutta hetki sitten se oli laitoja myöten täyttynyt ilmaiselle näytetunnille tulleista innokkaista Pilates-harjoittelijoista. Vaikka tämän illan ohjelmassa oli liikkeitä, jotka olisivat vaatineet näin suuren ryhmän kyseessä ollen enemmänkin tilaa (sivupotkut, rintakehää avaavat liikkeet), saatiin ne kaikki kuitenkin toteutettua treenaajien rennon ja joustavan asenteen ansiosta. 
Tänään selvisi, että tiistai-illan Pilatekseen on nyt tullut sen verran ilmoittautumisia, että ryhmä voidaan perustaa. Todella hienoa! Ensimmäinen syksyn Pilates-tunti pidetään KuntoSarin tilossa tiistaina 30.8. klo 19:15 alkaen. Ks. lisää  www.kuntosari.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti